Mini-semlor
De blev lika goda som söta!

Recept för ca 40st:
25g jäst för söta degar
2 1/2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk nystötta kardemummakärnor
1/2 tsk salt
75g rumsvarmt smör
Fyllning:
5 dl vispgrädde
250g mandelmassa
Garnering:
Florsocker
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och rör ner i jästen tills den löst upp.
2. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i degbunken. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Knåda ordentligt, ca 5 min i köksassistent eller 10 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 40 min.
3. Ta upp degen på arbetsbänken och dela den i ca 40 små bitar. Rulla dem till runda bollar. Lägg bullarna med jämna mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
4. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de fått en gyllene färg ca 8-10 min. Låt bullarna kallna.
5. Skär ett lock av bullarna. Vispa grädden fluffig. Lägg en liten bit mandelmassa i varje bulle och toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra med florsocker.
Vill du ha en lösare mandelmassa så kan den rivas och blandas med lite vatten.
Voilá!