Mini-semlor

Jag älskar att baka och bestämde mig imorse för att prova på semlor nu när fettisdagen är runt hörnet. 
De blev lika goda som söta!

(null)

Recept för ca 40st:
25g jäst för söta degar
2 1/2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk nystötta kardemummakärnor
1/2 tsk salt
75g rumsvarmt smör

Fyllning: 
5 dl vispgrädde
250g mandelmassa

Garnering:
Florsocker

Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och rör ner i jästen tills den löst upp.

2. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i degbunken. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Knåda ordentligt, ca 5 min i köksassistent eller 10 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 40 min.

3. Ta upp degen på arbetsbänken och dela den i ca 40 små bitar. Rulla dem till runda bollar. Lägg bullarna med jämna mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 min. Sätt ugnen på 225°. 

4. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de fått en gyllene färg ca 8-10 min. Låt bullarna kallna.

5. Skär ett lock av bullarna. Vispa grädden fluffig. Lägg en liten bit mandelmassa i varje bulle och toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra med florsocker. 

Vill du ha en lösare mandelmassa så kan den rivas och blandas med lite vatten. 

Voilá! 
0 kommentarer